1. Pirmiausia aguonas užpilkite su verdančiu vandeniu, kad apsemtų, bei palikite brinkti.
2. Tuomet stiklinę miltų pirštais gerai ištrinkite su 1,5 šaukšto aliejaus. Įpilkite verdančio vandens bei gerai išmaišykite šaukštu. Berikite likusią pusę stiklinės miltų, žiupsnelį druskos bei gerai išminkykite tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, elastinga bei glotni. Pridenkite ją su maistine plėvele, kad paviršius nedžiūtų ir, kol ruošite įdarą, palikite pabrinkti.
Reklama
3. Tada išbrinkusias aguonas gerai nusunkite bei mažiausiai du kartus sumalkite mėsmale (arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu). Maldamos aguonas, įberkite saują razinų bei susmulkinkite jas kartu.
4. Po to aguonų masę sumaišykite su maltais migdolais. Supilkite išlydytą sviestą, įdėkite medaus, berkite vanilinio cukraus, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę bei viską gerai išmaišykite. Jei masė truputį per sausa, atskieskite su trupučiu virinto vandens.
5. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite. Didesne stikline išspauskite skritulių ir, uždėjusios po šaukštelį įdaro, perlenkite juos pusiau. Kraštelius užsukite virvele.
6. Paskui paruoštus virtinukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Kai jie iškils į paviršių, ant vidutinės ugnies virkite dar maždaug 3–5 minutes. Išgriebkite virtinukus kiaurasamčiu bei sudėjusios į lėkštę apšlakstykite skystu medumi arba apliejame šaukštu ar dviem saldžios grietinėlės… Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Tešlą kočiojame kuo ploniau. Beveik permatomi virtinukai iš labai plonytės plikytos tešlos tiesiog tirpte tirpsta burnoje. Skritulius virtinukams aš spaudžiau stikliniu bokalu, kurio skersmuo buvo 9 centimetrai. Iš nurodyto produktų kiekio pavyko pagaminti 27 virtinius.
8. Pastebėjimas: Įdaro saldumą rinktiės tik pagal savo skonį. Medų galima keisti milteliniu cukrumi, o sviestą – šlakeliu aliejaus.
9. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.