Virtos pupos su ankštimis

2022-02-13 Autorius Vaida Kurpienė

Virtos pupos su ankštimis
Pupose yra gausybe įvairiausių žmogaus sveikatai labai naudingų mikroelementų bei mineralinių medžiagų, jos turi daugybe geležies, fosforo, kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties, vitamino B6 ir kita. Šį kartą parodysiu labai paprastą receptą kaip išvirti pupas su ankštimis, kurias patieksime su druska. 

Jeigu rūpinatės sveika mityba, stenkitės druskos per daug nevartoti. 

Vienoje porcijoje vos 254 kalorijos.

Ingredientai

    • pupos su ankštimis: 200 gramų
    • druska: pagal skonį (stengiamės nepadauginti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pupas išmirkykite vandenyje per visą naktį.
  2. 2. Po to sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų.
  3. 3. Virkite maždaug 60 minučių.
  4. 4. Valgykite vis pamirkydami pupas į druską. Skanaus!
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)
Eggplant - baklažanų parmigiana
(1)
Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu
(4)
Raudonųjų lęšių humusas
(1)
Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)