Virtų plaučių paštetas su brendžiu ir ančiuviais

2023-12-07 Autorius Kviečiu į virtuvę

Virtų plaučių paštetas su brendžiu ir ančiuviais
Virtų plaučių paštetas. Jei sakysite, ko tik tu neprisigalvoji pasigaminti, tai galiu pasakyti, kad tai ne mano sugalvotas receptas. Bet internete galima rasti daug receptų, kurių autoriai puikiai žino kaip prigaminti visokiausių patiekalų su subproduktais. Tikrai galiu Jums pasakyti, kad subproduktai tampa ir mano, jei ne slapta meile, tai bent jau slaptu susižavėjimu. Originaliai autorė jį vadina plauštetas (plaučiai + paštetas). Tačiau galiu drąsiai pasakyti, kad tikrai labai geras ir jei atvirai tai man net skanesnis už kepenėlių paštetą. Gavosi švelnesnio skonio, kremiškas ir glotnus (šioje vietoje labai padeda ir pašteto pertrynimas per sietelį).

Gaminsiu tikrai ne kartą, kai tik tų plaučių turėsiu.

Beje, kaip virti plaučius jau buvau parašiusi.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • virti plaučiai: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skitelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
    • brendis: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    • malti juodieji pipirai: žiupsnio
    • šalavijas: kelių lapelių (puikiai tinka tiek džiovintas, tiek šviežias)
    • sūdytų ančiuvių filė: 3
    • sviestas: 100 gramų (paštetui)
    • lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tada keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir jame pakepinkite svogūną, kol šis suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakaitinkite maždaug minutę. Supilkite brendį, dėkite šalavijo lapelius. Padidinkite kaitrą ir kepkite maišydami dar kelias minutes.
  5. 4. Į maisto smulkintuvą sudėkite pasmulkintus virtus plaučius, kepintus svogūnus, ančiuvius, ištirpintą sviestą (100 gramų). Smulkinkite kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus tarsi kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį. Aš būtent taip ir padariau.
  7. 6. Sudėkite paruošta paštetą į indelius, užpilkite lydytą sviestu ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
  8. 7. Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima papuošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais. Skanaukite! :)
Virtų plaučių paštetas su brendžiu ir ančiuviais
Veganiška Tofu kiaušinienė
(1)