Chačapuris su sūriu yra patiekalas atkeliavęs iš gruziniškos virtuvės, jau labai seniai pamėgtas ir populiarus daugybėje skirtingų šalių. Traški tešla su švelniu sūrio įdaru viduje - tiesiog fantastiškas skonis!
1. Pirmiausia sūrį sutarkuojame, žalumynus smulkiai supjaustome. Sumaišome grietinę, žalumynus, sūrį, miltus ir kiaušinius.
2. Tuomet į keptuvę su įkaitusiu aliejumi dedame sūrio masę.
Reklama
3. Uždengiame dangčiu ir gaminame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol paplotėlis gerai nesulips.
4. Antros mentelės arba lėkštės pagalba atsargiai apverčiame apskrudusį paplotėlį ir kepame dar maždaug 5-7 minutes.
5. Idealus variantas sotiems pusryčiams. Aš pati pabandžiau paruošti greitus chačapurius ir daugiafunkciniame puode (20 minučių kepimo režimu). Rezultatas nudžiugino!
6. Patiekalas gavosi mažiau kaloringas, nes reikėjo vos lašo aliejaus. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų pusryčiams rasite: Pusryčių receptai.