1. Kukuliai Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje, pagardiname druska, pipirais bei leidžiame šiek tiek pastovėti. Formuojame nedidelius kukulaičius bei trumpai apkepiname iš visų pusių ghee svieste.
2. Padažas: Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome kubeliais, salierą griežinėliais bei pakepiname viename šaukšte ghee sviesto (arba tiesiog aliejuje), padruskiname, dedame pipirų, įberiame žiupsnelį džiovintų raudonųjų paprikų. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame supjaustytą pomidorą, įpilame šiek tiek vandens, kad daržovės galėtų pasitroškinti.
Reklama
3. Tuomet į šį padažą sudedame apkeptus kukulaičius bei leidžiame viskam pasitroškinti uždengtoje keptuvėje dar maždaug 15 minučių.
4. Po to mėsos kukulaičius išgriebiame, o padažą sudedame į virtuvinį kombainą arba kokteilinę, supilame 100 mililitrų pieno bei suplakame iki vientisos tyrės, kuria pagardiname kukulaičius. Patiekiame ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: Patiekalas gavosi itin švelnaus skonio, todėl labai tiks ir vaikams, kurie net nepajautę suvalgys savo paslėptą daržovių porciją. O kukuliai iš triušienos bus naudingi ir visai šeimai, nes tai mažai kaloringa mėsytė, su dideliu procentu baltymų.
6. Rekomendacija: Daugiau mėsos kukulių receptų rasite: Mėsos kukuliai.