Vištiena su pankoliais ir apelsinais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su pankoliais ir apelsinais

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 500 gramų (arba filė)
    • pankoliai: 2 (vidutinio dydžio)
    • apelsinai: 2 (vidutinio dydžio)
    • pankolių sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    Marinatas:
    • alyvuogių aliejus
    • apelsinų sultys
    • citrinos sultys
    • grūdėtosios garstyčios
    • rudasis cukrus
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinatas: Sumaišome 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus su 2 valgomaisiais šaukštais apelsinų sulčių, 2 valgomaisiais šaukštais citrinų sulčių, 1 valgomuoju šaukštu grūdėtų garstyčių, 2 valgomaisiais šaukštais rudojo cukraus, 1,5 valgomojo šaukšto druskos ir 0,5 valgomojo šaukšto pipirų.
  2. 2. Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, apelsiną nulupame bei supjaustome griežinėliais, pankolį padaliname į kelias dalis, pašalinus viršutinį sluoksnį. Viską dedame į dubenį, užpilame marinatu bei paliekam pasimarinuoti kelias valandas arba per visą naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Vištieną su pankoliais dedame į kepimo indą, apliejame padažu bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Jeigu norime daugiau padažo, galime įpilti pusę stiklinės apelsinų sulčių. Skanaus!
Vištiena su grybais kreminiame padaže
(1)
Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
(6)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)