Vištienos filiukai su garnyru

2018-03-16 Autorius Jurgitos skanumai

Vištienos filiukai su garnyru

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų (arba mažoji filė)
    • mėgiami vištienos prieskoniai (spaustas česnakas, malta raudonoji paprika, malti juodieji pipirai, persiladas, druska)
    • aliejus (kepimui)
    Salotoms:
    • iceberg salotos
    • špinatai
    • vyšniniai pomidoriukai
    • Džiugo sūris (apibarstymui)
    Padažai:
    • alyvuogių aliejus
    • medus
    • citrinos sultys
    • pipirai
    • druska
    • spaustas česnakas (nėra būtina)
    Bulvėms:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • malti juodieji pipirai
    • druska
    • malta raudonoji paprika
    • persilado prieskoniai
    • augalinis aliejus
    Pievagrybių padažui:
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • sviestas: 20 gramų
    • miltai: 20 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filiukus pagardiname mėgiamais prieskoniais: spaustais česnakais, malta raudonąja paprika, maltais juodaisiais pipirais, persiladas (kartais dar pagardinu austrių padažu arba sojų padažu) ir druska. Marinuojame maždaug 60 minučių.
  2. 2. Tuomet vištienos filė kepsnelius apkepame keptuvėje (renkuosi grilinę su dangčiu) su šlakeliu aliejaus. Neperkepame, kad mėsytė išliktų sultinga.
  3. Reklama
  4. 3. Tada salotas nuplauname, nusausiname bei jei reikia paplėšome didesnius lapus, suberiame į didesnį dubenį, suberiame špinatus, vyšninius pomidorus perpjautus per pusę, prieskonius bei permaišome.
  5. 4. Padažas: Išspaudžiame citrinos sultis, medų pašildome (jei šis kietas), pilame alyvuogių aliejų, beriame pipirus, druską arba kokias mėgiamas žoleles, išspaudžiame česnaką bei viską gerai išmaišome. Tiekdamos apšlakstome salotas padažu bei apibarstome sutarkuotu džiugo sūriu.
  6. 5. Po to bulves nuskutame bei padaliname į keturias dalis. Multifunkciniame puode nustatome "kepimo" funkciją, pilame aliejaus bei suberiame bulves, gardiname prieskoniais ir kepame uždengusios dangčiu. Pabaigoje dar pagardiname petražolėmis.
  7. 6. Pievagrybių padažas: Pakaitiname pieną kartu su druska bei pipirais ir jį atidedame maždaug 10 minučių. Perkošiame. Tada vienoje keptuvėje pakepiname susmulkintus pievagrybius su druska bei pipirais. Kitoje keptuvėje miltus pakepiname svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele, nuolatos maišydamos pilame pieną į miltų bei sviesto mišinį. Kaitiname kol užvirs dar maždaug 7-10 minučių. Į padažą sukrečiame kepintus pievagrybius bei išmaišome. Įberiame dar druskos, jei norisi.
  8. 7. Patiekiame vištienos kepsnelius, keptas bulves, salotas bei padažą. Skanaujame!
Ryžių užkepėlė / apkepėlė su vištiena, pupelėmis ir sūriu
(8)