Pirmą kartą šitaip iškepto viščiuko teko paragauti pas savo sesę (sakė, kad receptas pagal J. Oliverį), patiko labai ir skonio atžvilgiu, ir gaminimo, nes procesas paprastas bei ganėtinai greitas, o rezultatas nuostabus.
Ingredientai
viščiukai: 1 (~2 kilogramų svorio)
druska
malti juodieji pipirai
bulvės: ~2 kilogramų (nuskustų)
citrinos: 1 (didelės)
česnakas: 1 galvutės (padalintos į skilteles)
čiobrelis
aliejus
rozmarinas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių viščiuko vidų bei išorę įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite mažiausiai porai valandų marinuotis (idealiausia per visą naktį).
2. Po to užvirinkite puodą sūdyto vandens, įdėkite nuskustas bulves, visą citriną ir česnako skilteles, užvirinkite bei leiskite virti maždaug 5 minutes. Nukoškite bei palikite puode maždaug minutę nugaruoti.
Reklama
3. Tuomet viščiuką ištrinkite aliejumi. Kol citriną karšta, atsargiai subadykite ją maždaug 10 kartų bei dėkite į viščiuko ertmę. Ten pat sudėkite česnako skilteles bei čiobrelius. Dėkite viščiuką ant folija išklotos kepimo skardos bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
4. Paskui išimkite skardą, aplink viščiuką sudėkite bulves, pabarstykite rozmarinus. Dar kepkite maždaug 45 minutes, kol viščiukas iškeps, o bulvės gražiai apskrus. Patiekite ir lepinkitės!