1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę išverdame nedideliame kiekyje pasūdyto vandens arba pabarstome druska ir iškepame. Atvėsiname.
2. Atvėsusią vištieną suplėšome išilgai raumenų, kad gautume vištienos "makaronus".
Reklama
3. Nuplautas ir nusausintas paprikas bei svogūną supjaustome išilgomis plonomis juostelėmis.
4. Dideliame dubenyje, kuriame maišysime salotas, lengvai suplakame padažą iš aliejaus, acto, pipirų, cukraus ir druskos.
5. Sudedame paruoštą mėsą bei daržoves, išmaišome ir paragaujame. Jeigu reikia, įdedame trūkstamų prieskonių. Dar kartą išmaišome, paragaujame, ir, jeigu skonis atitinka mūsų norus, paliekame 30 minučių ar ilgesniam laikui, kad susistovėtų.
6. Prieš tiekiant į stalą, salotas dar kartą išmaišome, sudedame į serviravimo indą ir papuošiame prieskoninėmis žolelėmis.
7. Pastaba. Uždengtos, kad neapdžiūtų, ir laikomos vėsiai, šios salotos bus gardžios ir kitą dieną.
8. Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.