1. Pirmiausia vištienos kojas ištriname su visais nurodytais prieskoniais, paliekame pasimarinuoti. Tada gerai įkaitiname sausą keptuvę bei sudedame ketvirčius (odele žemyn). Kepame kelias minutes, iš abiejų pusių, kol vištos paviršius gražiai apskrus. Išimame mėsą iš keptuvės bei atsidedame trumpam į šoną.
2. Tuomet į keptuvę, kurioje kepė ketvirčiai, supilame Lombardijos pipirų marinatą (pačius pipirus sunaudojame kur nors kitur, bet tikrai neprapuls, nes jie labai gardūs). Kai tik marinatas užvirs, vištienos ketvirčius sudedame į keptuvę. Ugnį sumažiname iki minimalios, uždengiame dangčiu bei troškiname maždaug 20 minučių.
3. Praėjus 20 minučių, ant vištienos ketvirčių suberiame šaldytus kalafiorus (prieš tai neatšildome) bei troškiname dar maždaug pusvalandį. Kadangi ketvirčiai nėra pilnai apsemti, kartas nuo karto juos pamaišome.
4. Praėjus 50 minučių nuo troškinimo pradžios į keptuvę sudedame grietinę, jei trūksta druskos dar pasūdome pagal skonį, išmaišome bei išjungiame ugnį. Paliekame uždengtą keptuvę dar apie 10 minučių "susistovėti".
5. Vištienos ketvirčius su kalafiorais bei padažu patiekiame giliose lėkštėse. Skanaujame! Jeigu mėgstate, galite patiekti su ryžiais.