Vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže

2018-06-02 Autorius Idėjų parkas

Vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: ~500 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • sūris: ~150 gramų (naudotas olandiškas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlės filė lengvai pamušame bei tuomet gana smulkiai supjaustome. Taip pat smulkiai supjaustome ir svogūną, dedame į tą patį indą kuriame maišysime mėsą.
  2. 2. Įmušame kiaušinį, pabarstome druskos, pipirų pagal savo skonį. Viską gerai sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Pasiruošiame kepimo indą, jį ištepame su sviestu. Iš gautos masės formuojame nedidelius kukulius, galima apvolioti dar miltuose bei po to gražiai sudedame į kepimo indą.
  5. 4. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  6. 5. Per tą laiką pasigaminame užpilą. Su smulkia tarka sutarkuojame sūrį, įspaudžiame į jį česnaką, supilame grietinėlę, išmaišome viską.
  7. 6. Išimame iš orkaitės kukulius bei juos užpilame paruoštu padažu. Ir dar kartą dedame į orkaitę kepti maždaug 15-20 minučių. Sūris gražiai išsilydįs, o Jūsų gaminamas patiekalas gardžiai pakvips, o tai ženklas, kad jau galima valgyti. Garnyrui labai tiks troškintos daržovės, arba salotos. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)
Vištienos terinas
(1)
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)