konservuoti pomidorai savo sultyse be odelių: 1 indelio
pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
čili milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
džiovinti raudonėliai: žiupsnio
kmynai: 1 valgomojo šaukšto
sausas baltas vynas: šlakelio (neprivaloma)
šviežiai malti pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome mažais gabaliukais, padruskiname ir papiriname.
2. Tuomet svogūnus susmulkiname, česnaką sutriname. Keptuvėje išlydome sviestą bei jame apkepiname svogūnus ir česnakus, maždaug 5 minutes. Po to sudedame vištienos filė gabaliukus, įpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus bei pakepiname, kol vištiena pradeda baltuoti.
3. Tada pomidorus patraiškome šakute, sudedame į keptuvę, supilame pomidorų pastą bei patroškiname atviroje keptuvėje maždaug 10-15 minučių.
4. Paskui sudedame prieskonius, papildomai padruskiname, papiriname, jei atrodo reikalinga, sudedame nukoštas pupeles bei įpilame šlakelį baltojo vyno.
5. Dar kartą viską patroškiname maždaug 10-15 minučių atviroje, neuždengtoje keptuvėje. Skanaujame!