1. Pirmiausia užmarinuokite vištieną. Sudėkite blauzdeles į dubenį, pilkite pasukas, berkite druską, pipirus bei česnakų granules. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite puodą bei dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms (aš pati užmarinavau per pietus, kepiau vakarienei).
2. Tuomet brokolį išskirstykite žiedinėliais, dėkite į pasūdytą vandenį bei virkite maždaug 5 minutes.
Reklama
3. Tada orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros (vištai visada įjungiu “vėjelį“, nes taip dailiau apskrunda). Į nedidelį, bet platesnį indą berkite džiuvėsius, šiek tiek druskos, pipirų, galite, jeigu norisi ir saldžiųjų paprikų miltelių. Gerai išmaišykite. Imkite kepimo indą, pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, kiekvieną vištienos blauzdelę apvoliokite džiuvėsiuose bei dėkite į kepimo indą. Likusias pasukas galite taip pat įpilti, kad kepdama višta dar kiek ir pasitroškintų. Šaukite į orkaitę maždaug 40 minučių.
4. Tuo tarpu pasigaminkite padažą – pelėsinį sūrį sutraiškykite šakutės pagalba ar susmulkinkite peiliu, dėkite du šaukštus majonezo bei viską gerai išmaišykite. Dėkite padažą į karščiui atsparų indą bei pašaukite į orkaitę likus maždaug 5 minutėms iki vištos kepimo pabaigos, kad sūris išsilydytų.
5. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą, meskite kepti apvirtus brokolius. Kepkite apie 5 minutes, po to berkite saują džiuvesėlių bei gerai išmaišykite.
6. Serviruodamos išsilydžiusį padažą dėkite ant vištos. Štai ir baigta. Skanaukite!