Vyšnių pyragas su varške

2017-11-20 Autorius Gabrielės blogas

Vyšnių pyragas su varške

Ingredientai

    Pyrago pagrindui:
    • "Oreo" sausainiai: 180 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 65 gramų
    Varškės sluoksniui:
    • varškė: 200 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 200 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • želatinos milteliai: 18 gramų
    Vyšnių sluoksniui:
    • vyšnių įdaras pyragams: 1 stiklainiuko (~500 gramų)
    • vyšnių skonio želė: 2 pakelių
    • verdantis vanduo: 600 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia 24 centimetrų skersmens kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite su sviestu bei formoje suslėkite pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet želatiną užpilkite su šaltu vandeniu, kad vos apsemtų. Garų vonelėje ją ištirpinkite bei palikite pravėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įmaišykite varškę bei vanilę. Elektriniu plakikliu įsukite ištirpusią bei pravėsusią želatiną. Masę pilkite ant pyrago pagrindo bei išlyginkite. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. 3. Tada abiejų pakelių želės miltelius užpilkite verdančiu vandeniu bei maišykite, kol visa želatina ištirpsta. Palikite atvėsti. Įmaišykite vyšnių įdarą. Viską supilkite ant sustingusio varškės sluoksnio bei statykite į šaldytuvą, kad pyragas visiškai sustingtų. Skanaukite!
Mielinis pyragas - cukriukas
(2)
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)
Karališkas slyvų pyragas su morengu
(1)
Pyragas "Rabarbarai pusnyse"
(4)