Zefyrų pyragas

2018-07-04 Autorius Erikos kulinarija

Zefyrų pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • zefyrai: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 2
    • sausainiai: 5-6
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • pienas: 1 stiklinės
    • sviestas: 200 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atskirkite visų zefyrų puseles.
  2. 2. Tada gaminkite kremą. Išplakite kiaušinius, berkite susmulkintus sausainius, cukrų ir pieną. Viską maišykite nesustodamos bei kaitinkite ant ugnies, kol masė ims tirštėti (maždaug 15-20 minučių). Po to dėkite sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pyrago formoje sluoksniuokite zefyrus su kremu.
  5. 4. Geriausia gaminti iš vakaro bei per visą naktį palaikyti šaldytuve, kol sustings. Pyragą apibarstykite sausainių trupiniais arba susmulkintais riešutais. Skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas: Pyragas gavosi ganėtinai saldus, aš pati kitą kartą dėčiau mažiau cukraus (bet aš nesu labai saldžių pyragų mėgėja). Šį kartą naudojau vanilinius sausainius ("Selga"), bei vanilinius, citrininius zefyrus.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Zefyrų pyragas