Žemės riešutų sviesto pyragas

2018-04-23 Autorius Medėjos blogas

Žemės riešutų sviesto pyragas

Ingredientai

    • miltai: 1,75 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • rudas cukrus: 1,25 stiklinės
    • žemės riešutų sviestas: 0,75 stiklinės
    • kambario temperatūros margarinas: 0,5 stiklinės (arba sviestas)
    • pienas: 0,25 stiklinės
    • vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo soda: 0,75 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o 22x33 centimetrų kepimo formą patepame riebalais arba išklojame su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet gerai išmaišome iki vienalytės masės visus ingredientus išskyrus miltus bei kepimo sodą. Po to įsijojame miltus ir kepimo sodą bei išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą įspaudžiame į kepimo formą, kepame maždaug 20 minučių kol viršus pradės ruduoti. Atvėsiname bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaujame!

Jolanta

Nors šiaip nesu pati didžiausia žemės riešutų sviesto mėgėja, bet kartais jį naudoju kaip sveikesnę desertų alternatyvą užtepdama ant kviečių trapučių. Tai šį kartą namie turėjau žemės riešutų sviesto ir pamačiau šio pyrago receptą. Nusprendžiau išmėginti ir labai nustebau kaip puikiai jis pavyko :) Būtinai tokį pasigaminsiu dažniau, nes ir vaikučiams patiko.
Atsakyti

Egle

O galima vietoj sodos deti kepimo miltelius?

Kristina

Šiaip visai neblogas,nors nesu žemės riešutų sviesto megėja. Kas mėgsta saldžiai,tai saldumas pats tas. Mums asmeniškai su vyru buvo šiek tiek per saldu,nors ir tai cukraus dėjau mažiau nei parašyta. Dar kartą daryčiau :)
Atsakyti
Morkų pyragas be kiaušinių
(1)
Tarta su varške ir apelsinais
(2)
Meduolinis obuolių pyragas
(1)
Šokoladainis su bananais
(15)