Žuvis: Hokis su čorisu ir avinžirniais

2020-04-14 Autorius SP Receptai

Žuvis: Hokis su čorisu ir avinžirniais
Aš šį kartą gamindama šį gardų žuvies patiekalą naudojau hokį, bet realiai tinka ir kitos žuvies filė. Pamėginkite!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus.
  2. keptuvėje įkaitintas šaukštas aliejaus
  3. 2. Trumpai apkepinkite griežinėliais supjaustytą čoriso dešrą.
  4. Reklama
  5. 3. Išimkite iš keptuvės.
  6. 4. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir sudėkite susmulkintą svogūną bei česnaką, kepkite maišydami kelias minutes.
  7. 5. Tada pilkite sultinį, konservuotus pomidorus, cukrų, išmaišykite ir uždengę keptuvę kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių.
  8. 6. Po to supilkite avinžirnius, citrinos sultis ir kaitinkite neuždengę maždaug 5 minutes.
  9. 7. Sudėkite pasirinktos žuvies filė (kaip jau minėjau aš šį kartą naudojau hokio filė), dešros gabaliukus, žuvį "paslėpkite" po padažu, uždenkite keptuvę ir kepkite dar maždaug 10 minučių.
  10. 8. Galiausiai patiekite apšlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi bei pabarstę sukapotomis petražolėmis. Lepinkitės!
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Šventinis dviejų žuvų terinas
(1)
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)
Farširuota lydeka
(3)
Žuvis: Alpinės šalvys su krapų padažu
(4)
Skumbrės ir ryžių salotos
(4)