1. Pastebėjimas: Jeigu naudojate šaldytas braškes, tada jas atitirpiname bei nuvarviname skystį.
2. Iš pradžių į didelį indą supilkite grietinėlę bei kondensuotą pieną. Plakite elektriniu mikseriu, kol masė sutirštės. Tik neperplakame grietinėlės, kad nesušoktų į gabaliukus. Išplakta grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, todėl pabaigoje plakimo vis patikriname grietinėlės standumą.
Reklama
3. Tuomet braškes sutrinkite blenderiu arba tiesiog šakute.
4. Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišykite du trečdalius mėlynių (jeigu naudosite šaldytas mėlynes, jų atitirtpinti nereikia) bei braškių tyrę. Masę supilkite į formeles, kuriose šaldysite ledus. Ant viršaus užbarstykite likusias mėlynes, galima jas šiek tiek įspausti į ledus. Ledus dėkite į šaldiklį bei šaldykite per visą naktį. Galima ledus skanauti ir po maždaug 3-4 valandų, tik tada jie bus dar šiek tiek minkšti, bet irgi labai skanūs.
5. Pastebėjimas: Ledus galima šaldyti ir vienoje, didelėje formoje.
6. Pastebėjimas: Braškių tyrę galima tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tada gausite gražias braškių tyrės linijas, kai ledai sustings.
7. Pastebėjimas: Vietoje mėlynių galima naudoti ir kitas mėgiamas uogas.
8. Pastebėjimas: Tereikia vos 4 ingredientų ir jau turite ledų masę, belieka tik palikti sustingti šaldytuve. Tai visų tikrų smaližių džiaugsmas! Šiems ledams galima naudoti savo mėgiamas uogas, taip pat ledus galima pagardinti šokoladu, karamele ir panašiai.
9. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.