Aguoniniai sausainėliai

2018-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Aguoniniai sausainėliai

Ingredientai

    • aguonos: 25 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1 (mažo)
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 125 gramų
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą susipjaustome nedideliais gabaliukais bei išsukame mikserio pagalba (tešlai skirtais antgaliais) kartu su cukrumi, kiaušiniu ir druska. Tada suberiame aguonas ir miltus bei greitai užminkome tešlą (čia jau kaip norisi, galima arba rankomis arba mikseriu). Suformuojame kamuoliuką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 60 minučių į šaldytuvą.
  2. 2. Po to atšalusią tešlą pasidaliname i keturias dalis. Kol viena bus ant lengvai miltuoto stalo kočiojama, kitas padedame atgal į šaldytuvą. Išsispaudžiame norimas formas bei dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę 8-10 minučių.
  3. 3. Po to atvėsusius suklijuojame mėgstama uogiene bei pasibarstome cukraus pudra. Lepinamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)