Aguonų duonelė su džemo įdaru

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Aguonų duonelė su džemo įdaru

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
    • cukrus: trys ketvirtadaliai puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių baltymai: 1
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • nutarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    • grietinė: trys ketvirtadaliai puodelio
    • miltai: 1,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • mėgiamas džemas: trečdalio puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukite su cukrumi, druska bei vanile. Įplakite kiaušinį, kiaušinio baltymą, nutarkuotą citrinos žievelę bei aguonas. Paeiliui įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir grietinę.
  2. 2. Tuomet į paruoštą duonelės kepimo formą supilkite pusę tešlos, per vidurį išilgai paskirstykite džemą. Tada užklokite likusia tešla.
  3. 3. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 45–50 minučių. Skanaukite!
Aguonų duonelė su džemo įdaru
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)
Beatos naminė duona su sėklomis be mielių
(2)
Gruziniška duona khatchapuri
(2)