Aguonų ir varškės tortas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Aguonų ir varškės tortas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • 200 g miltų
    • 130 g sviesto
    • 75 g cukraus pudros
    • Kiaušinis
    • Šaukštas grietinės
    Aguonų įdarui:
    • 200 g aguonų
    • 200 g cukraus
    • 3 kiaušinių tryniai
    • 50 g tarkuotų apelsinų žievelių
    • 50 g smulkintų graikinių riešutų
    Varškės įdarui:
    • 650 g riebios varškės
    • 200 g cukraus
    • 3 kiaušiniai
    • 130 g sviesto
    • Šaukštas krakmolo
    • 250 g razinų
    • 200 g smulkintų migdolų
    Glajui:
    • Šaukštas kakavos arba tirpios kavos
    • 100 g sviesto
    • 50 g cukraus
    • 50 ml grietinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. žminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite.
  2. 2. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės.
  3. Reklama
  4. 3. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)
Karamelinis tortas
(11)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)