1. Iš pradžių aguonas užmerkiame visai nakčiai šiltame vandenyje.
2. Po to perkošiame per marlę, sutriname kombainu arba blenderiu.
Reklama
3. Mikseriu gerai išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki vientisos masės.
4. Tuomet aguonas, išplaktą kiaušinio bei cukraus masę ir džiūvėsius sumaišome.
5. Tada kiaušinių baltymus išplakame atskirai bei įmaišome į aguonų masę, atsargiai, neskubėdamos.
6. Pilkite masę į skardą bei kepkite maždaug 50 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
7. Paskui pyragui iškepus, pašildykite kondensuotą pieną.
8. Pyragą subadykite mediniu iešmeliu bei laistykite kondensuotą pieną, pabarstykite migdolų plokštelėmis, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Labai gardu! Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.
Marina
Du patys mėgstamiausi ingredientai (aguonos ir migdolai), dėl kurių einu iš proto. Kai noriu pasilepinti pati ir palepinti šeimą. Šis receptas karaliauja mano virtuvėje. Tirpstantis burnoje pyragas!
Atsakyti
Laura
Pyragas tikrai skanus, tačiau man asmeniškai, kepant standartinio dydžio formoje, pyragas gavosi itin plonas. Patariu naudoti mažesnę kepimo formą arba daryti dvigubą porciją.
Atsakyti
Vaida
Kiekvienais metais labai panašų kepu Kalėdoms
Atsakyti
Marina
Atsakyti
Laura
Atsakyti
Vaida
Atsakyti