1. Iš pradžių išplakame kiaušinius iki vienalytės masės, suberiame cukrų bei dar paplakame, supilame miltus ir nuplauto apelsino smulkiai sutarkuotą žievelę. Viską labai gerai išmaišome šaukštu kol masė susijungs.
2. Supilame lydytą sviestą ir apelsinų sultis bei taip pat viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis skysta. Nepanikuojame, taip ir turi būt.
Reklama
3. Žinoma, jeigu pakabinus šaukštu tešla nubėga tarsi kaip vanduo įberiame dar šiek tiek miltų bei vėl labai gerai išmaišome kol neliks gumuliukų. Masės konsistencija gausis labai panaši į keksiukų, todėl tie kam teko su jais susidurti supras.
4. Po to išklojame skardą sviestiniu popieriumi bei šaukštu ant jo formuojame sausainius. Tai tikrai nėra lengva, bet idealios formos čia nėra būtinos.
5. Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros bei dedame sausainius. Po maždaug 1-2 minučių sumažiname ugnį iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug 40 minučių.
6. Po maždaug 20 minučių sausainius apverčiame (jeigu orkaitėje yra kepimo funkcija kepti iš apačios ir iš viršaus, vartyti nereikia).
7. Iškepusius sausainius galite aplieti šokoladu - taip bus dar skaniau. Labai gardu skanauti su mėgiamos kavos puodeliu!