Apverstas karamelinis bananų pyragas - labai patiko, rekomenduoju!

2019-10-15 Autorius WorldRecipes.lt

Apverstas karamelinis bananų pyragas - labai patiko, rekomenduoju!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    Tešlai:
    • bananai: 2 (sunokę)
    • sviestas: 75 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
    • grietinė: 0,5 puodelio
    • miltai: 240 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Du bananus supjaustome išilgai plonomis riekelėmis.
  2. 2. Tuomet 50 gramų kambario temperatūros sviesto išplakame su ruduoju cukrumi iki purumo.
  3. Reklama
  4. 3. Gauta mase ištepame kepimo formos dugną ir sieneles, išdėliojame supjaustytus bananus.
  5. 4. Tešla: 75 gramus kambario temperatūros sviesto išplakame su cukrumi, kol masė taps puri.
  6. 5. Po vieną įmaišome kiaušinius, išplakame.
  7. 6. Dedame vanilę ir grietinę.
  8. 7. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska ir įmaišome į tešlą.
  9. 8. Likusius bananus smulkiai sutriname ir pilame į tešlą.
  10. 9. Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą ant išdėliotų bananų.
  11. 10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol pyragas atšoks nuo formos sienelių.
  12. 11. Išėmusios iš orkaitės atvėsiname, dedame ant formos lėkštę ir apverčiame pyragą. Lepinamės!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau bananų pyragų receptų rasite: Bananų pyragai.
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)
Snickers ledų pyragas
(1)