Slyvų naudą tikriausiai žinome visi. Mano vienas mylimiausių desertų - džiovintos slyvos šokolade. Na, o šį kartą iš ilgesio joms sugalvojau išsikepti pyragą su slyvomis.
Ingredientai
mėlynosios didelės slyvos: 5-8 (arba 400 gramų vyšnių)
migdolų lapeliai: saujos (vis pamirštu nusipirkti, tai beriu saulėgrąžas arba moliūgo sėklas)
cukraus pudra: pabarstymui
Recepto paruošimas
1. Formą (kepiau visokiose – pavyksta puikiai) išklokite kepimo popieriumi.
2. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir kiekvieną puselę supjaustykite dar į 3-4 dalis.
Reklama
3. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki baltų putų.
4. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius.
5. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir persijokite. Tešla gaunasi sunki, bet puri.
6. Sukrėskite į formą. Norimais raštais sudėliokite slyvas odelėmis į viršų.
7. Apibarstykite migdolų lapeliais arba moliūgų sėklomis, saulėgrąžomis.
8. Kepkite maždaug 30-35 minutes (patikrinkite mediniu iešmeliu) 170-180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
9. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
10. Na, toks Pyragas – tikrai ne pyragiukas ar pyragėlis. Atsikandus gabalėlio (net mano katinas kėsinosi paragauti) burnoje pajunti turintis lobį. Sodrumą išblaško rūgščiai aitri slyvos odelė.
11. Rekomendacija: Daugiau pyragų su slyvomis receptų rasite: Pyragai su slyvomis.