1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Riebalais ištepkite 22 centimetrų dydžio skersmens kepimo formą.
2. Tuomet vidutinio dydžio puode išlydykite 0,25 stiklinės sviesto, suberkite rudąjį cukrų. Užvirinkite, po to nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite 0,25 arbatinio šaukštelio cinamono. Tolygiai paskleiskite ant kepimo formos dugno. Ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.
Reklama
3. Tada dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono bei druską. Dideliame dubenyje iki purios masės išplakite 1 stiklinę cukraus su 0,5 stiklinės sviesto. Įmuškite kiaušinius, įmaišykite vanilę, gerai viską išplakite.
4. Nuolatos maišydamos pakaitomis suberkite miltų mišinį bei supilkite pieną. Gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Supilkite tešlą ant obuolių. Kepkite maždaug 55–60 minučių (ar jau iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku). Leiskite 15 minučių pravėsti ant grotelių.
5. Patiekite šiltą su plakta grietinėle arba su ledais. Skanaukite!