Avinžirniai su spirgučiais ir sūriu

2022-04-02 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirniai su spirgučiais ir sūriu
Iki šiol mano mylimiausias būdas paruošti avinžirnius, buvo keptis juos orkaitėje, tačiau neseniai pamilau ir dar vieną jų pagaminimo būdą, gaminant košę su spirgučiais ir sūriu. Patiekalas gaunasi tikrai labai sotus ir itin skanus. Vyrui taip pat labai patiko toks jų paruošimas ir sakė, kad tai pats geriausias būdas sunaudoti konservuotus avinžirnius. Na žinoma, vyrams visada gi reikia mėsos, ar ne? :) Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, manau patys nustebsite, kaip greitai pamilsite tokią avinžirnių košę.

Ingredientai

    • sviestas: 50 gramų
    • rūkyta šoninė: 200 gramų (susmulkiname)
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio (susmulkiname)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • konservuoti avinžirniai: 2 skardinių (nusunkiame ir perskalaujame, pasiliekame šiek tiek skysčio)
    • tarkuotas sūris: 200 gramų
    • grietinė: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • čiobrelio lapeliai: 1 valgomojo šaukšto
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • laiškinis česnakas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  2. sviestas tirpinamas keptuvėje
  3. 2. Apkepinkite šoninę maždaug 5 minutes, kol šiek tiek apskrus ir aptirps riebalai.
  4. 3. Tada sudėkite svogūną ir česnaką, sumažinkite kaitrą ir kepkite maždaug 10 minučių, kartas nuo karto pamaišydami, kol svogūnai suminkštės.
  5. 4. Dėkite konservuotus avinžirnius ir dar kepkite maždaug 10 minučių ant silpnos kaitros.
  6. 5. Suberkite čiobrelį, papriką ir šiek tiek pipirų.
  7. 6. Pilkite šiek tiek skysčio, likusio nuo avinžirnių.
  8. 7. Nukelkite nuo kaitros, suberkite sūrį ir sudėkite grietinę. Išmaišykite.
  9. 8. Užbarstykite laiškiniais česnakais, patiekite ir skanaukite! :)

Gintarė

Gaminau, receptas labai pasiteisino. Ačiū už pasidalinimą!
Atsakyti
Avinžirniai su spirgučiais ir sūriu
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)