Avinžirnių kukulaičiai - niekada negalvojau, kad kotletai be mėsos gali būti tokie gardūs

2019-01-26 Autorius Neringos užrašai

Avinžirnių kukulaičiai - niekada negalvojau, kad kotletai be mėsos gali būti tokie gardūs

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • virti avinžirniai: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • virtos morkos: 1
    • druska: pagal skonį
    • mėgstami prieskoniai
    Padažui:
    • grietinė
    • vanduo
    • druska
    • mėgstami prieskoniai
    • miltai (padažo sutirštinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtus avinžirnius bei morką sutrinkite smulkintuvu. Aš dar šį kartą pabandymui įmušiau į smulkintuvo indą kiaušinį, kad lengviau trintųsi (tai nėra būtina). Dėkite druskos, mėgstamų prieskonių bei gerai išmaišykite. Masė gaunasi tokia ganėtinai lengvai formuojama.
  2. 2. Tuomet darome kukuliukus (jie tikrai nesusileidžia). Padariusios kukuliukus juos apvoliojame džiuvesėliuose arba ruginiuose miltuose (aš šį kartą voliojau ruginiuose miltuose). Išdėliokite kepimo skardoje bei kepkite maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol kukuliai iškepa, pagaminkite padažą. Aš jį gaminu labai paprastai - grietinė, vanduo, druska, žiupsniukas prieskonių bei miltai padažo sutirštinimui.
  5. 4. Patiekite avinžirnių kukulaičius su pasiruoštu padažiuku. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Saldžiarūgščiai burokėliai
(23)
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
(2)
Avinžirnių kotletai
(4)