Džiugo sūris: gabaliuko (galite keisti kitu mėgiamu puskiečiu sūriu)
konservuoti pomidorai: 800 gramų
svogūnai: 1
česnakas: 2 skiltelių
cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
druska
šviežiai malti juodieji pipirai
džiovintas bazilikas
džiovintas raudonėlis
alyvuogių aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažanus nuplauname, supjaustome apie 0,5 cm storio griežinėliais, išdėliojame ant lėkštės, apibarstome druska bei paliekame maždaug 15 minučių.
2. Tuomet gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame apkepame kubeliais supjaustytą svogūną bei susmulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame susmulkintus pomidorus, paskaniname baziliku, raudonėliu, druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Taip pat įdedame vieną arbatinį šaukštelį cukraus. Paragaujame – jei padažas per rūgštus, įdedame dar šiek tiek cukraus. Sumažiname ugnį bei paliekame padažą troškintis maždaug pusvalandžiui, nepamiršdamos kartas nuo karto vis pamaišyti.
Reklama
3. Po to baklažanų griežinėlius nusausiname bei apkepame gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduoja. Aliejaus stengiamės naudoti kuo mažiau, nes baklažanai itin mėgsta jį "sugerti".
4. Baklažanams iškepus padažas irgi turėtų būti paruoštas. Į kepimo indą dedame kelis šaukštus padažo bei vieną šalia kito rikiuojame baklažanų riekeles. Ant baklažanų dedame dar kelis šaukštus padažo, pabarstome plėšyta mozzarella bei sutarkuotu puskiečiu sūriu. Procesą kartojame, kol sunaudojame visus ingredientus, darome taip, kad viršutinis sluoksnis būtų padažas bei sūris.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Idealiai tinka su itališka duona (Ciabatta). Skanaujame!