1. Iš pradžių pasiruoškite puodą stiprios kavos, įpilkite romo. Bananus elektriniu trintuvu sutrinkite su milteliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu plakite maždaug 5 minutes, kol suputos bei pabals.
2. Tuomet įmaišykite maskarponę, sudėkite bananų masę bei viską maišykite šluotele iki vienalytės masės. Baltymus išplakite iki standžių putų bei po šaukštą įmaišykite į kremą.
Reklama
3. Tada į kepimo indą sluoksniuokite sausainius, iš abiejų pusių po kelias sekundes pamirkytus kavoje, ir kremą. Viršutinis sluoksnis privalo būti kremo. Ant jo pabarstykite "Damų pirštelių" trupinių. Tiramisu statykite į šaldytuvą visai nakčiai. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Šis tiramisu gaunasi tikrai nuostabus - drėgnas, lengvas, su stipriu kavos bei romo aromatu. Visi kas valgė labai išgyrė. Nenoriu tuščiažodžiauti, išmėginkite, bei pačios įsitikinsite. Galite naudoti bazinį Tiramisu receptą bei jį pagardinti mėgiamomis uogomis, vaisiais arba kitais priedais. Iškart įspėju, jog mano gamintas tortas buvo gana milžiniškas (ruoštas šventei). Aš pati sluoksniavau jį didelėje 18x30 centimetrų stiklinėje formoje. Jeigu pas jus nėra tiek valgytojų, kad pajėgtų tokį didžiulį suvalgyti, visų ingredientus kiekius būtinai proporcingai sumažinkite. Jeigu mėgstate kiek saldžiau, patartina padidinti miltelinio cukraus kiekį.
5. Rekomendacija: Daugiau tiramisu receptų rasite: Tiramisu receptai.