1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukame mikseriu, sudedame cukraus pudrą bei vėl gerai išsukame. Miltus sumaišome su kakava bei bulvių krakmolu. Tada sausus ingredientus įmaišome į sviestinę masę. Maišome kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Po to tešlą imame šaukšteliu, formuojame rutuliukus bei apvoliojame cukruje. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą. Kiekvieną rutuliuką paspaudžiame per vidurį padarydamos duobutę, į ją įdedame po gabaliuką saldainio. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Lepinamės!
Reklama
3. Pastebėjimas: Vietoj bulvių krakmolo aš šį kartą naudojau kukurūzų krakmolą (skonio skirtumo nepajaučiau). Sausainius galite apvolioti ir cukraus pudroje, bet man pačiai gražiau pasirodė paprastame cukruje kai net iškepus matosi maži kristaliukai. Vieną saldainį aš dalinau į tris dalis, gavosi maždaug 30 sausainiukų. Pabijojau, kad voliojant sausainius cukruje jie gausis itin saldūs, bet kadangi įdejau 2 didelius šaukštus labai tamsios kakavos gavosi labai idealus balansas. Sausainiai gaunasi be galo trapūs. Nepaprastai gardu!