1. Iš pradžių kruopas gerai nuplaukite bei užpilkite su šaltu vandeniu, palikite per visą naktį.
2. Tuomet prieš virdamos vandenį nupilkite, kruopas nuplaukite. Į puodą pilkite 3 stiklines šalto vandens, užvirkite, suberkite kruopas.
Reklama
3. Virkite maždaug 5 minutes. Nukoškite. Kruopas supilkite į kitą indą.
4. Vėl pilkite 3 stiklines šviežio vandens, užvirkite, suberkite kruopas. Pasūdykite, pilkite 1 valgomąjį šauktą aliejaus. Virkite ant silpnos ugnies maždaug 20–25 minutes. Per tą laiką turi išgaruoti visas vanduo.
5. Šiltai apklokite bei palikite brinkti maždaug 15 minučių, kol išsikepsite svogūnus bei paspirginsite spirgučius.
6. Svogūną smulkiai supjaustykite.
7. Lašinukus supjaustykite spirgučiams.
8. Į įkaitintą keptuvę pilkite vieną šaukštą aliejaus.
9. Suberkite supjaustytus lašinukus.
10. Palaukite, kol išsiskirs truputį taukų, berkite susmulkintą svogūną.
11. Kepinkite nedidelėje kaitroje, vis pamaišydamos, kol svogūnai suminkštėja.
12. Susmulkinkite krapus.
13. Bebaigiant kepti gardinkite saujele susmulkintų krapų bei pipirais.
14. Galiausiai viską supilkite į puodą su kruopomis bei gerai išmaišykite. Skanaukite!
Jolanta
Iš visų košių, man asmeniškai šita yra pati skaniausia! :)
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti