Biri perlinių kruopų košė arba gardi perlinė košė su spirgučiais

2018-03-20 Autorius Čiliukas

Biri perlinių kruopų košė arba gardi perlinė košė su spirgučiais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 1 stiklinės
    • rūkyti lašinukai: 50-100 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • druska
    • pipirai
    • smulkinti krapai: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kruopas gerai nuplaukite bei užpilkite su šaltu vandeniu, palikite per visą naktį.
  2. užpiltos vandeniu perlinės kruopos
  3. 2. Tuomet prieš virdamos vandenį nupilkite, kruopas nuplaukite. Į puodą pilkite 3 stiklines šalto vandens, užvirkite, suberkite kruopas.
  4. Reklama
  5. 3. Virkite maždaug 5 minutes. Nukoškite. Kruopas supilkite į kitą indą.
  6. verdamos perlinės kruopos
  7. 4. Vėl pilkite 3 stiklines šviežio vandens, užvirkite, suberkite kruopas. Pasūdykite, pilkite 1 valgomąjį šauktą aliejaus. Virkite ant silpnos ugnies maždaug 20–25 minutes. Per tą laiką turi išgaruoti visas vanduo.
  8. 5. Šiltai apklokite bei palikite brinkti maždaug 15 minučių, kol išsikepsite svogūnus bei paspirginsite spirgučius.
  9. 6. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  10. smulkiai supjaustyti svogūnai
  11. 7. Lašinukus supjaustykite spirgučiams.
  12. supjaustyti lašinukai
  13. 8. Į įkaitintą keptuvę pilkite vieną šaukštą aliejaus.
  14. įkaitintas aliejus keptuvėje
  15. 9. Suberkite supjaustytus lašinukus.
  16. kepami lašinukai
  17. 10. Palaukite, kol išsiskirs truputį taukų, berkite susmulkintą svogūną.
  18. kepami lašinukai su svogūnais
  19. 11. Kepinkite nedidelėje kaitroje, vis pamaišydamos, kol svogūnai suminkštėja.
  20. 12. Susmulkinkite krapus.
  21. susmulkinti krapai
  22. 13. Bebaigiant kepti gardinkite saujele susmulkintų krapų bei pipirais.
  23. 14. Galiausiai viską supilkite į puodą su kruopomis bei gerai išmaišykite. Skanaukite!
  24. 15. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų košių receptų rasite: Perlinių kruopų košės.

Jolanta

Iš visų košių, man asmeniškai šita yra pati skaniausia! :)
Atsakyti
Avinžirnių košė
(9)
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)