Blyneliai su alumi

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Blyneliai su alumi

Ingredientai

    • miltai: 300 g
    • alus: 1/2 l
    • kiaušiniai: 3
    • grietinė: 1 šaukštas
    • druska
    • cukrus: pagal skonį
    • malti džiūvėsėliai
    • pienas
    • aliejus: kepti

    Recepto paruošimas

  1. 1. 2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite druskos ir cukraus. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite.
  2. 2. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
  3. Reklama
  4. 3. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvėsėliais ir apkepkite.
  5. 4. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje.
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)