1. Pradžioje sviestą su cukrumi bei žiupsneliu druskos išplakame iki purumo. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į sviestą įplakame trynius bei grietinėlę. Plakdami dalimis suberiame miltus. Išplakame baltymus iki standžių putų bei įmaišome į tešlą.
2. Tuomet įkaitintą keptuvę patepame aliejumi bei įpilame tešlos, kad blynas būtų per visą keptuvę. Riešutus trumpai pakepame orkaitėje, atvėsiname bei susmulkiname. Užkaičiame grietinėlę. Kitame prikaistuvyje įkaitiname bei išlydome cukrų, tik saugome, kad nepradėtų svilti.
Reklama
3. Tada karštą grietinėlę supilame į karamelizuotą cukrų bei maišydamos dar paverdame maždaug 5 minutes. Sudedame sviestą bei išmaišome. Pieną sumaišome su krakmolu bei plona srovele supilame į karamelę. Nuolat maišome, o kai tik pradės virti, nukeliame ją nuo ugnies. Maišome dar maždaug 2 minutes. Atvėsiname šalto vandens vonelėje.
4. Dedame blyną, užtepame karamelės bei pabarstome riešutais, taip sluoksniuojame, kol gauname norimo dydžio tortą. Galime iš karto patiekti. Mėgaujamės!