Bulviniai blynai su grybų padažu

2018-04-17 Autorius Skanūs kąsneliai

Bulviniai blynai su grybų padažu

Ingredientai

    Blynams:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 0,5 (smulkiai kapoto)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • apvirti miško grybai: 1 puodelio
    • grietinėlė: 1 puodelio
    • druska
    • pipirai
    • lauro lapai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulviniai blynai: Bulves sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei sumaišome su kitais nurodytais ingredientais.
  2. 2. Tuomet iškepame blynus įkaitintame aliejuje.
  3. 3. Padažas: Susmulkintus svogūnus apkepame svieste, dedame grybus bei prieskonius, bebaigiant kepti supilame grietinėlę. Baigus virti patikriname ar pagal skonį pakanka druskos, išimame lauro lapą.
  4. 4. Po to patiekiame iškeptus blynus su pasiruoštu skaniu grybų padažu ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau bulvinių blynų receptų rasite: Bulviniai blynai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)