Burokėlių keksiukai su sūrio kremu

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 450 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • kakava: 50 gramų
    • šokoladas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 200 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 75 mililitrų
    • burokėliai: 3
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • persijotas miltelinis cukrus: 350 gramų
    • grietinėlės sūris: 400 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • citrinų sultys: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada pasiruoškite keksiukų formeles (aš pati visada popierines keksiukų formeles dedu į metalines keksiukų formeles, tinkamas kepti orkaitėje).
  3. 3. Tuomet dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir cinamoną bei išmaišykite. Kitame dubenyje smulkios tarkos pagalba sutarkuotus burokėlius sutrinkite trintuvu. Dėkite likusius produktus bei viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Pamažu vis pamaišydamos suberkite miltus bei viską gerai išmaišykite.
  5. 5. Po to tešlą dėkite į keksiukų formeles bei kepkite maždaug 25 minutes, kol gražiai iškyla ir paruduoja. Ar jau iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu. Kai atvės, puoškite kremu.
  6. 6. Kremas: Elektriniu plaktuvu išsukite sūrį, sudėkite sviestą, supilkite citrinų sultis bei išplakite iki vientisos masės. Suberkite miltelinį cukrų bei plakite, kol masė tolygiai pasiskirsto ir tampa vientisa. Konditeriniu švirkštu kremu papuoškite atvėsusius keksiukus.
  7. 7. Papuoštus keksiukus dėkite maždaug porai valandų į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų. Skanaukite!
  8. 8. Pastebėjimas: Man šie keksiukai buvo tikras atradimas, kuris labai maloniai nustebino. Niekada negalvojau, kad burokėliai kepiniuose taip idealiai tinka ir net nesuprasi, kad jie ten yra. Keksiukai gavosi minkšti, drėgni bei labai gardūs.
Keksiukai su gervuogėmis
(2)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)