Keksiukai su kriaušėmis - vien kriaušių kvapas kepant yra kažkas nerealaus!

2019-09-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keksiukai su kriaušėmis - vien kriaušių kvapas kepant yra kažkas nerealaus!
Vienas mums labiausiai įprastų rudeniškų vaikystės kvapų yra kriaušių kvapas. Dėl šios priežasties šiandien pasidalinsiu keksiukų su kriaušėmis receptu.

Šie keksiukai su kriaušėmis gaunasi tikrai purūs, minkšti ir drėgni, o kriaušės čia "diriguoja orkestrui". Idealus mažas desertas prie puodelio mėgstamos arbatos, kavos arba tiesiog prie stiklinės pieno.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų.

Ingredientai

    • miltai: 400 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 150 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 125 mililitrų
    • kriaušės: 2 (didelės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus tarpusavyje.
  2. 2. Tada sudedame drėgnus ingredientus ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kriaušes nulupame bei supjaustome kubeliais.
  5. 4. Suberiame kriaušių kubelius į tešlą ir gerai išmaišome.
  6. 5. Po to keksiukų formeles užpildome du trečdalius tūrio.
  7. 6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes arba, kol keksiukai visiškai iškeps. Lepinamės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai su kriaušėmis - vien kriaušių kvapas kepant yra kažkas nerealaus!

Vaida

400 g miltų yra ryškiai per daug
Atsakyti
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Varškės keksiukai su šilauogėmis
(3)
Kokosiniai keksiukai
(3)