Cepelininės "bandelės"

2019-01-15 Autorius Neringos blogas

Cepelininės "bandelės"

Ingredientai

    • cepelinų masė: 1 kilogramo (žalių bulvių tarkiai)
    • bulvių košė: ~300 gramų (mano buvo bulvių košė su moliūgu)
    • krakmolas: 3-4 šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus ingredientus sumaišome į vienalytę masę, suformuojame "bandeles" bei verdame pasūdytame vandenyje maždaug 15 minučių. Skanaujame!
  2. 2. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su kaimiškais spirgučiais bei kaimiška grietine. Buvo labai labai gardu.
  3. Reklama
Cepelininės "bandelės"

Regina.

Ačiu labai patinka. Žinau,kad skanu! Ačiu dar karta.
Atsakyti

Jonas

Nereikia dėti to krakmolo !
Atsakyti

Birute

Pritariu... nusunkus tarkius ir šiek tiek palaukus kol krakmolas nusėda ant dugno, skysti nupilam o krakmolą sudedam atgal į tarkius. Recepto autore nepaminėjusi to.

Vytautas

Kai kepat spirgučius įdėkit svoguno pora pjaustytų galvučių ir grietinės.
Atsakyti

Irena

Mes vadinam "besmegeniais" :D
Atsakyti

Gražina

Nieko naujo. Man jau 70 metų ir kiek atsimenu, dar mano mama virdavo. Tik jau krakmolo nedėdavom. Reikia tik teisingai pasirinkti tarkių ir virtų bulvių proporcijas. Mes juos vadindavome durniukais. Į spirgučius reikia svogūno., skonis padažo visai kitoks.
Atsakyti

Danute

Jūsų receptas ir pavadinimas tikras mama virdavo ir vadindavom durniukais

Gražina

Mes juos vadindavome pirštu baks į bandeles pirštą įspausdavome
Atsakyti

Jonas

Viskas aišku. Skanu. Nu bet kaip atrodo kaimški spirgučiai....nedašunta.😋
Atsakyti

Kaipats išaigini kiaule ,papjauni ir padarai spirgučius😀

Marytė

Ačiū, buvau juos pamiršusi, reikės pasigaminti.
Atsakyti

Rima

Mano šeimai,patinka 🌹 mėgstame,vadiname Minkstukais. Ačiū 🥰.
Atsakyti
Keptų bulvių sriuba
(1)
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)
Orkaitėje kepti faršo lizdeliai su bulvėmis ir sūriu
(25)