Chocotorta – nekeptas šokoladinių sausainių ir karamelės tortas

2019-04-27 Autorius Lithuanian in the USA

Chocotorta – nekeptas šokoladinių sausainių ir karamelės tortas

Ingredientai

    • kakaviniai sausainiai: 400-450 gramų (arba šokoladiniai sausainiai)
    • kambario temperatūros karamelizuotas pienas: 400 gramų
    • kambario temperatūros tepamas sūris "Philadelphia": 400 gramų
    • šaltas pienas: 400 mililitrų
    • karštas vanduo: 100 mililitrų
    • tirpi kava: 2 arbatinių šaukštelių
    • juodas šokoladas: 100 gramų (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių karštą vandenį sumaišykite su tirpia kava. Palikite pravėsti.
  2. 2. Tuomet viename inde su mikseriu suplakite karamelizuotą pieną bei tepamą sūrį. Plakite, kol nelieka gumuliukų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į kitą dubenį supilkite pieną, sumaišykite su kava.
  5. 4. Formą, kurioje formuosite tortą, ištieskite su maistine plėvele. Aš pati naudojau apvalią 24 centimetrų skermens formą, bet idealiai tinka ir apvali, ir keturkampė forma. Formos dugną ištepkite labai plonu kremo sluoksniu.
  6. 5. Kiekvieną sausainį mirkykite pieno-kavos mišinyje maždaug 6-10 sekundžių, po to dėliokite ant formos dugno. Jeigu reikia sausainius sulaužome, kad padengtumėme formos dugną vienu sluoksniu. Ant sausainių tepkite sluoksnį kremo (storą arba ploną sluoksnį – kaip Jums labiau patinka, aš tepiau plonesnį), tuomet dėkite sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį bei šitaip suformuokite visą tortą. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Tortą uždenkite maistine plėvele bei palikite šaldytuve per visą naktį arba mažiausiai 4 valandoms.
  7. 6. Kai jau tortas sustingsta, nuimkite maistinę plėvelę, apverskite torto formą ant lėkštės bei nuimakite kitą plėvelę. Jeigu reikia išlyginkite kraštus.
  8. 7. Galiausiai šokoladą sutarkuokite, apibarstykite torto viršų bei šonus. Lepinkitės!
  9. 8. Pastebėjimas: Jeigu nemėgstate kavos, galima jos nenaudoti (tada naudojame tik pieną).
  10. 9. Pastebėjimas: Vietoje pieno taip pat galima naudoti kavą su alkoholiu (romu, konjaku ar panašiai).
  11. 10. Pastebėjimas: Kadangi man pačiai nesinorėjo labai drėgno bei kreminio torto, tai aš kremo sluoksnius tepiau plonai. Bet jei Jums norisi daugiau kremo ir mažiau sausainių – teame kremą storais sluoksniais. Tirpios kavos naudoti taip pat nėra būtina, tai tiesiog skonio reikalas. Į kremą galima įmaišyti šiek tiek brendžio arba konjako, bet jeigu tortą skanaus ir vaikai tada, be abejo, alkoholio nenaudojame. Torto puošimas priklauso visiškai nuo Jūsų, galima tortą palikti ir nepuoštą, arba pasilikite šiek tiek kremo ir prieš patiekdamos juo aptepkite torto viršų bei kraštus.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Chocotorta – nekeptas šokoladinių sausainių ir karamelės tortas
Blynų tortas Petsonas
(2)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Gaivus jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(3)
Šoko-bananinis tortas
(7)