Citrininės avinžirnių salotos

2017-11-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Citrininės avinžirnių salotos

Ingredientai

    • avinžirniai: 200 gramų
    • pomidorai: 2
    • agurkai: 2 (nedideli)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • saldžiosios paprikos: 0,5
    • petražolės
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • nutarkuotos citrinos žievelės: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius išmirkykite per naktį.
  2. 2. Užpilui visus nurodytus ingredientus sumaišykite bei palikite stiklainyje, kol prireiks.
  3. 3. Tuomet išmirkytus avinžirnius išvirkite. Berkite į dubenį.
  4. 4. Tada pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklas bei susmulkinkite. Agurkus, papriką bei svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais. Berkite prie avinžirnių į dubenį. Įspauskite česnaką, sudėkite susmulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
  5. 5. Po to užpilkite pasigamintu salotų užpilu bei patiekite, kol avinžirniai šilti. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių salotų receptų rasite: Avinžirnių salotos.
Žalios salotos su avokadais ir tunu
(1)
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)