Citrininės avinžirnių salotos

2017-11-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Citrininės avinžirnių salotos

Ingredientai

    • avinžirniai: 200 gramų
    • pomidorai: 2
    • agurkai: 2 (nedideli)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • saldžiosios paprikos: 0,5
    • petražolės
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • nutarkuotos citrinos žievelės: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius išmirkykite per naktį.
  2. 2. Užpilui visus nurodytus ingredientus sumaišykite bei palikite stiklainyje, kol prireiks.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išmirkytus avinžirnius išvirkite. Berkite į dubenį.
  5. 4. Tada pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklas bei susmulkinkite. Agurkus, papriką bei svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais. Berkite prie avinžirnių į dubenį. Įspauskite česnaką, sudėkite susmulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Po to užpilkite pasigamintu salotų užpilu bei patiekite, kol avinžirniai šilti. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių salotų receptų rasite: Avinžirnių salotos.
Gaivios uogų salotos
(1)