1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų).
2. Įtarkuokite citrinos žievelę (geltonąją dalį).
Reklama
3. Tuomet kitame dubenyje kiaušinius išplakite su citrinos sultimis.
4. Plakinį supilkite į miltus (pasilikite vieną šaukštą plakinio aptepimui) bei gerai išmaišykite.
5. Suformuokite 2 pailgus kepaliukus bei dėkite į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
6. Kepaliukų paviršių patepkite likusiu kiaušinio plakiniu bei apibarstykite cukrumi.
7. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
8. Kai pravės iškepti biscotti, supjaustykite riekelėmis bei apskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje maždaug 10 minučių vieną biscotti pusę, o paskui apverskite ir tiek pat laiko skrudinkite kitą. Skanaus!
9. Pastebėjimas: Labai gardu ir prie arbatos puodelio, ir prie vyno taurės.
10. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
11. Rekomendacija: Daugiau biscotti receptų rasite: Biscotti receptai.
Irūna
Aš dar uždedu glajaus, būna nerealiai skanu. :)
Atsakyti
Irūna
Atsakyti