Tinginys su rududu ne tinginiams

2024-10-02 Autorius Irina Bedulska

Tinginys su rududu ne tinginiams
Šis deserto receptas skamba kaip švelnus ir saldus karamelinis pyragas, kuriame naudojami tarkuoti sausainiai arba tešlos trupiniai, kurie vėliau sujungiami su saldintų karamelizuoto pieno kremu.

Tešla iš pradžių gaminama iš sviesto, kiaušinių ir cukraus mišinio, kuris po to papildomas pienu ir sausais ingredientais, tokiais kaip miltai ir kepimo milteliai. Atšaldyta tešla tarkuojama arba plėšoma rankomis ir kepama iki traškios tekstūros. Kremo pagrindas gaminamas iš karamelizuoto pieno ir sviesto, kurie sumaišomi iki švelnios ir kreminės konsistencijos. Iškepti tešlos gabalėliai vėliau sumaišomi su kremu ir šaldomi, kad desertas sutvirtėtų.

Šis karamelinis desertas puikiai tinka mėgstantiems saldžius, tačiau nesudėtingus receptus, kuriuose derinamas sausainių trapumas ir kremiška karamelė. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • Sviestas: 100g (arba margarinas)
    • Miltai: 250g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Pienas: 75 ml
    Užpilui:
    • Saldintas karamelizuotas pienas: 1 skardinė
    • Sviestas: 180 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti sviestą, kiaušinį ir cukrų, kol gausis panašu į varškės konsistenciją.
  2. 2. Supilti pieną iš išmaišyti. Tuomet suberti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Užminkyti tešlą.
  3. 3. Išminkytą tešlą suvynioti ir maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 val.
  4. 4. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir tiesiai ant jos tarkuoti atvėsintą tešlą (galima ir plėšyti rankomis nedideliais gabalėliais). Dėti kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti kol sausainiukai gražiai paruduos.
  5. 5. Paruošti kremą. Nedideliame puode ant mažos kaitros išlydyti sviestą. Sudėti saldintą karamelizuotą pieną ir maišyti kol gausis vientisa konsistencija (galima maišyti šaukštu arba pasiimti mikserį į pagalbą).
  6. 6. Iškepusius tešlos gabaliukus sudėti į dubenį ir supilti sviesto ir karamelės mišinį. Viską gerai išmaišyti ir perkelti į maistine plėvele ištiestą pasirinktą formą.
  7. 7. Palaikyti šaldytuve kol sukietės.
Tinginys su rududu ne tinginiams
Tarta su varške ir apelsinais
(2)