1. Iš pradžių cukiniją supjaustome kubeliais, papriką šiaudeliais, supilame pomidorų padažą, druską ir išmaišome. Aš pati dėjau dar 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kad padažas gautųsi saldžiarūgštis (bet čia jau pagal skonį). Acto nepilame.
2. Tuomet viską sudedame į puodą ir kartas nuo karto pamaišydamos verdame maždaug pusvalandį nuo užvirimo, paskui supilame actą bei verdame dar apie 10 minučių. Aš pati pyliau acto šiek tiek mažiau negu 0,5 stiklinės, manau, kad šioje vietoje reiktų paderinti pagal savo skonį. Galite mėgautis iškart arba palaukti žiemos ir mėgautis tada:)
Reklama
3. Pastebėjimas: Gavosi tikrai nuostabus saldžiarūgštis padažas, mano atveju gavosi dar kiek ir aštrokas, kiniškiems patiekalams tiesiog idealus. Primena šiek tiek Uncle Ban's padažą.
4. Rekomendacija: Daugiau mišrainių žiemai receptų rasite: Mišrainė žiemai.