1. Iš pradžių vištieną nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Į vištieną sudedame visus marinato ingredientus: grietinę, garstyčias, pipirus bei kitus prieskonius (galima naudoti bet kuriuos patinkančius). Kruopščiai visus ingredientus sumaišome bei paliekame marinuotis kambario temperatūroje bent jau 20 minučių.
2. Tuomet nulupame svogūnus bei supjaustome smulkiais kubeliais. Keptuvę įkaitiname bei įpilame šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Svogūnus pakepame, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Periodiškai svogūnus pamaišome. Jiems apkepti prireiks maždaug 10-15 minučių.
Reklama
3. Tada cukinijas sutarkuojame stambios tarkos pagalba. Jei cukinijos jaunos, jų lupti net nereikia. Paliekame jas pastovėti maždaug 10-15 minučių, o paskui nugręžiame. Jei cukinijų nenugręšime, apkepėlė bus labai vandeninga. Cukinijas sumaišome su marinuota vištiena, įmušame kiaušinius bei suberiame atvėsusius kepintus svogūnus.
4. Kruopščiai viską sumaišome bei masę sukrečiame į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai masę paskirstome formoje. Apkepėlės viršų sutepame grietine bei formą maždaug 30-40 minučių dedame į 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
5. Sūrį sutarkuojame stambios tarkos pagalba. Likus apie 10 minučių apkepėlę ištraukiame iš orkaitės bei pabarstome sūriu. Orkaitėje apkepėlė turi apskrusti bei pasidengti auksine sūrio plėvele. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau vištienos apkepėlių receptų rasite: Vištienos apkepėlės.