Datulių pyragas su toffe padažu

2018-01-05 Autorius WorldRecipes.lt

Datulių pyragas su toffe padažu

Ingredientai

    • šokoladinių sausainių: 16 vnt.
    • kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 0,5 stiklinės
    • rudojo cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • tirpios kavos: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstrakto: 2 arbatinių šaukštelių
    • datulių: 0,5 stiklinės
    • šokolado: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūrios bei pasiruoškite skardą.
  2. 2. Tuomet sutrupinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinių.
  3. Reklama
  4. 3. Sausainių trupinius sumaišykite su druska bei kakava. Viską maišykite mediniu šaukštu.
  5. 4. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakite maždaug 2 minutes.
  6. 5. Kiaušinių masę sumaišykite su tirpia kava bei vanile. Sumaišykite susmulkintas datules bei smulkiai sukapotą šokoladą.
  7. 6. Tada visas pagamintas mases sumaišykite tarpusavyje bei gautą vientisą masę supilkite į paruoštą skardą.
  8. 7. Po to pyragą kepkite maždaug 25-30 minučių. Pyragą patikriname su mediniu iešmeliu, kai pagaliukas lieka sausas, tuomet pyragas jau yra iškepęs.
  9. 8. Atšalusį pyragą apliekite toffee padažu. Arba galima pasigaminti padažą iš šokolado bei grietinėlės. Skanaukite!
Tobulas New York sūrio pyragas
(1)