vandenyje išbrinkta želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atskirai pakaitiname grietinėlę su vanile bei pieną su cukrumi. Supilame viską kartu. Supilame vandenyje išbrinkintą želatiną bei viską išpilstome į indelius, kuriuose jau buvo sudėtos mėlynės. Paliekame šaldytuve bent kelioms valandoms stingti.
2. Sirupas: Kaitiname vandenį su cukrumi, kol sirupas ims tirštėti. Tuomet sudedame pertrintas mėlynes bei supilame želatiną. Sirupą atvėsiname, ir užpilame jau ant sustingusios Panna cottos. Ant viršaus dar užberiame mėlynių. Lepinamės!
Reklama
3. Pastebėjimas: Nežinau, ką tiksliai reiškia išvertus Panna cotta, bet aš pati šį desertą pavadinčiau - Rojus žemėje... Tiesiog tobulas desertas.
4. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.