1. Iš pradžių sumaišykite pieną su miltais, išplaktais kiaušiniais, cukrumi, druska bei alumi. Alus šiame recepte yra reikalingas tam, kad kepiniai neprisigertų aliejaus bei būtų lengvi, purūs ir nuostabaus skonio. Jeigu norisi, galite tešlą pagardinti vanile.
2. Tuomet nedideliame puode iki 180 laipsnių temperatūros įkaitinkite aliejų. Tam, kad sužinotumėte, ar aliejus jau yra tinkamos temperatūros, galite įmesti gabaliuką baltos duonos - jeigu jis tampa aukso geltonumo spalvos, aliejaus temperatūra tinkama bei galite drąsiai pradėti kepti.
Reklama
3. Metalinę kepimo formą panardinkite į aliejų, leiskite jai įkaisti. Ištraukite, palaikykite kelias sekundes, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejaus perteklius bei tris ketvirtadalius formos panardiname į tešlą. Tada vėl nardiname į aliejų bei kepkite. Nuimkite nuo kepimo formos bei dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Kartokite: kaitinkite formą, nardinkite į tešlą ir taip toliau. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.