posmilgės miltai: 0,5 puodelio - 70 gramų (galite keisti į grikių arba sojų miltus)
bulvių krakmolas: 0,25 puodelio (40 gramų)
migdolų miltai: trečdalio puodelio (35 gramų)
tapijokos miltai: 3 valgomųjų šaukštų
aguonos: 1 valgomojo šaukšto
sezamų sėklos: 1 valgomojo šaukšto
pankolio sėklos: 1 valgomojo šaukšto
druska: 2 arbatinių šaukštelių
kambario temperatūros kiaušiniai: 2
medus: 2 valgomųjų šaukštų
verdantis vanduo: 5 valgomųjų šaukštų
45 °C temperatūros vanduo: 185 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mažame inde sumaišome soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Paliekame 15 minučių. Tada kitame mažame indelyje sumaišome ispaninio šalavijo sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens. Dar kitame – mielės, cukrus bei šiltas vanduo. Paliekame 10 minučių. Kas liko (išskyrus kiaušinius bei medų) sumaišome dubenyje šaukštu arba elektriniu plaktuvu. Sudedame į masę viską (soras prieš tai nusausiname), taip pat kiaušinius bei medų. Maišome lėta eiga 30 sekundžių. Po to dar greita eiga 60 sekundžių. Tešla turėtų gautis tiršta bei lipni.
2. Suverčiame į skardą, pamiltuojame ryžių miltais, pridengiame plastiko maišeliu bei paliekame pakilti apie 45–60 minučių. Turėtų pakilti maždaug dvigubai. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, kepame apie 10 min., tuomet sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame dar pusvalandį, kol paruduos. Patikriname mediniu pagaliuku – tešla turi nelipti.
3. Iškepusią duoną paliekame vėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimame bei paliekame visiškai atvėsti. Laikome kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba suvyniotą užšaldome šaldiklyje. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Galite vienas miltų rūšis keisti kitomis, mieles keisti raugu.