Duona su čoriso dešra

2018-08-16 Autorius Baking Secrets

Duona su čoriso dešra

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • smulki druska: 8 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • šiltas vanduo: 275 mililitrų
    • kukurūzų miltai: trupučio (pabarstymui)
    Įdarui:
    • čoriso dešra: 100 gramų (nulupta bei smulkiai pjaustyta)
    • saulėje džiovinti pomidorai: 75 gramų (nusausinti bei supjaustyti griežinėliais)
    Taip pat:
    • alyvuogių aliejus: ~3 šaukštų (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į maišytuvo dubenį suberiame miltus bei druską, išmaišome. Įmaišome sausas mieles. Centre padarome duobutę. Tada į duobutę supilame aliejų bei vandenį. Viską sumaišome ranka arba maišytuvu mažiausiu greičiu naudodamos tešlos antgalį. Tešlą maišytuvu minkome (maišome) maždaug 5 minutes mažiausiu greičiu (arba minkome rankomis maždaug 10 minučių), kol ji taps elastinga.
  2. 2. Tuomet dubenį patepame su aliejumi, grąžiname tešlą atgal į dubenį bei uždengiame plėvele. Kildiname maždaug 60-90 minučių kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepimo formą ištepame su aliejumi. Stalą pabarstome kukurūzų miltais, išverčiame ant jo tešlą bei rankomis spausdamos suformuojame maždaug 24x28 centimetrų dydžio stačiakampį. Ant tešlos paskleidžiame dešrą bei saulėje džiovintus pomidorus.
  5. 4. Pradedame vynioti tešlą nuo trumpiausios kraštinės. Vyniodamos šepetėliu nubraukiame kukurūzų miltus bei stipriai spaudžiame, kad įdaras tvirtai įsispaustų į tešlą (kitaip iškepus bus daug tuščių tarpų). Kai baigiame vynioti, kraštą gerai užspaudžiame. Tešlos galus užlenkiame į vidų bei paruoštą kepaliuką dedame į skardą (siūle į skardos apačią).
  6. 5. Po to skardą lengvai užklojame su maistine plėvele bei paliekame maždaug 45–60 minučių pakilti (kol beveik padvigubės). Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros (orkaitę su fenu iki 200 laipsnių).
  7. 6. Kepaliuką atidengiame bei lengvai aptepame su alyvuogių aliejumi. Kepame maždaug 35 minutes, kol gražiai paruduos. Atsargiai išimame iš skardos bei prieš pjaustydamos visiškai atvėsiname. Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Labai gardi, nesaldi balta duona su aštria ispaniška čoriso (chorizo) dešra bei saulėje džiovintais pomidorais.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos.
Ruginė duona su kmynais
(6)