1. Iš pradžių vandenyje ištirpiname medų bei mieles, leidžiame pastovėti maždaug 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. Dideliame dubenyje sumaišome kvietinius bei ruginius miltus, supilame vandenį su mielėmis ir minkome maždaug 10 minučių. Po to įmaišome aliejų bei druską. Galima, jeigu norisi, sėklų įberti ir į tešlą.
2. Tešla gausis minkšta bei lipni. Išminkytą tešlą, uždengiame su rankšluosčiu bei padedame šiltoje vietoje maždaug 60-90 minučių, kol tešla padvigubės.
Reklama
3. Paskui pakilusią tešlą padaliname į aštuonis gabaliukus bei formuojame pailgas bandeles. Formuojant rekomenduotina nenaudoti miltų, geriau rankas sudrėkiname vandeniu. Sėklas supilame į lėkštę ir kiekvieno kepaliuko vieną pusę pamirkome sėklų mišinyje.
4. Tuomet sėklomis papuoštas duoneles dedame į skardą, ištiestą su kepimo popieriumi, bei leidžiame pakilti maždaug pusvalandį. Prieš pat kepdamos, kiekvienoje duonelėje padarome po pora įpjovų aštriu peiliu.
5. Tada orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Likus 10 minučių iki duonelių kepimo, į orkaitę įdedame indą su verdančiu vandeniu bei apšlakstome orkaitės sieneles vandeniu. Duoneles kepame pusvalandį – po 15 minučių išimame indą su vandeniu ir pabaigiame kepti be garų. Skanaujame! Gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
6. Pastebėjimas: Duonelės iškepa nestoros, nuostabia traškia plutele, minkštu ir puriu minkštimu... labai rekomenduoju išmėginti.:)
7. Rekomendacija: Daugiau duonelių receptų rasite: Duonelių receptai.